5 ideeën voor tapijt in de woonkamer om je huis gezellig te maken voor de herfst

07 Oct 2020

5 ideeën voor tapijt in de woonkamer om je huis gezellig te maken voor de herfst

Het is de perfecte tijd van het jaar om ideeën voor tapijten in de woonkamer door te nemen. Hoewel we dol zijn op mooie vloerdelen en tegels met patronen, zijn tapijten gewoon gezelliger, ze zorgen ervoor dat een kamer direct warmer en uitnodigender aanvoelt, ideaal voor herfst en winter.

Ja, tapijten hebben de neiging om te slingeren tussen waanzinnig populair zijn. minuut om te worden vervangen door hardhouten vloeren en mooie tegels de volgende. Maar nu zijn ze terug en er zijn een aantal mooie ontwerpen om te overwegen. Je kunt niet concurreren met het comfort dat je krijgt door op een dikpolig tapijt te lopen, en nu het kouder wordt, is het de perfecte optie voor een woonkamer - we hebben hieronder 5 fantastische ontwerpen gevonden om je te inspireren ...

Bekijk voor meer huiskamerideeën ook onze volledige galerij.

1. Kies een gewaagde streep voor je tapijt in je woonkamer

Deze prachtige woonkamer laat zien hoe je een woonkamer in een historisch pand kunt laten werken met een tapijt met opvallende strepen. De verfkleur is dramatisch en loopt van plafond tot plint en past perfect bij de donkere streep in het tapijt. Vervolgens werken de houten poten van de tafel, vaas en de roestrand op de kussens samen met de andere strepen, en tenslotte wordt het rood met de kussens vastgebonden. Om deze look te laten werken, moet je je kleuren goed matchen, zodat het er natuurlijk uitziet - dit is de sleutel tot een goede styling.

2. Ga voor kalmerende neutrale kleuren

Bleek kan interessant zijn, en zoals lichtgekleurde muren werken als een leeg canvas voor een schema, doet een neutraal gekleurd tapijt dat ook. Het kan de look visueel verankeren en zorgt ervoor dat het meubilair het middelpunt is - zoals deze Royal Blue-bank. Hierdoor kun je het tapijt jarenlang behouden en de look veranderen met accessoires, raambekleding en andere meubels.

3. Wees dapper met een helder tapijt

Nou, wat kunnen we zeggen over deze opvallende kleur? Niet voor angsthazen, maar als je van gedurfde, moderne interieurs houdt, overweeg dan een felle kleur - vergeet niet je modderige regenlaarzen uit te doen voordat je door dit vrolijke genot slentert! Dus hoe zorg je ervoor dat dit werkt? Je grondt de look door een donkere kleur op de muren te gebruiken, een plekje wit toe te voegen en effen kussens in vergelijkbare tinten te gebruiken. De schilderijen creëren een decoratieve weergave die in balans is met het effen tapijt.

4. Voeg wat subtiele texturen toe

Plains kunnen verbluffend zijn, maar voeg ook een textuur toe en je bent op een winnaar. Deze eendenei-blauwe kleur is echt veelzijdig en gemakkelijk te accessoreren. Het werkt heel goed met middelmatig hout en rustieke tinten die een vergelijkbare toon hebben. Voeg wat zachte fluwelen kussens toe om meer textuur te creëren, leun dan achterover en geniet!

5. Je kunt niet fout gaan met een klassieke plaid

Je kunt niet fout gaan met een klassieke plaid en dit hoogwaardige Wilton-tapijt is traditioneel geweven en daarom slijtvast genoeg om te kunnen omgaan met drukke gebieden en het gezinsleven . Deze veelzijdige kleurencombinatie is gemakkelijk om mee te werken, trek gewoon een sleutelkleur voor je muren tevoorschijn en voeg een of twee andere tinten toe die dezelfde kleur hebben voor kussens en andere stukken. Dit betekent dat het schema harmonieus zal werken in plaats van te concurreren, omdat het daarom altijd het beste is om effen muren te hebben met een tapijt met een patroon.