5 tips voor mooie vloertegels in de badkamer

14 Apr 2022

5 tips voor mooie vloertegels in de badkamer

Als je toe bent aan een nieuw interieur van de badkamer, is het goed om als eerste na te denken over de vloertegels. De tegels zijn één van de eerste zaken die je verwijdert bij het renoveren van de badkamer. Maar welke tegels komen ervoor in de plaats? Doe dus alvast van tevoren wat inspiratie op voor mooie vloertegels in de badkamer.

5 tips

Al vanaf de start van de verbouwing kom je voor veel verschillende keuzes te staan. De keuze voor de vloertegels bepaalt de uitstraling van jouw badkamer. Voor inspiratie kun je een showroom bezoeken voor badkamers in Eindhoven. Met deze tips maak je een goede keuze.

Spelen met het interieur

Sta je op het punt een keuze te maken rondom de nieuwe vloertegels? Dan dien je rekening te houden met de kleur, de manier waarop je de tegels legt en de afmetingen van de tegels zelf. Als de badkamer relatief klein is, kun je deze groter laten lijken door een donkere vloer met lichte wanden te kiezen. Een badkamer met een donkere lambrisering zorgt juist voor het tegenovergestelde effect. Dat is alleen gunstig als je een wat huiselijkere badkamer wilt. Kies je voor vloertegels met een lichtere kleur? Combineer deze dan met een lichtere wand.

Kies het soort vloertegel

Vloertegels zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn verschillende soorten mozaïek: glasmozaïek, mozaïek van natuursteen of juist van keramisch materiaal. Deze soorten kun je ook prima met elkaar combineren. Het is belangrijk om erbij stil te staan dat ieder materiaal zijn eigen eigenschappen heeft. Bij natuursteen kan een vochtige ruimte bijvoorbeeld een nadelig effect op de vloer hebben.

Besparen op mozaïek

Het is goed om te weten dat je kunt besparen op de mozaïektegels van de badkamervloer. Aan deze tegels hoef je minder zware eisen te stellen. Bedenk van tevoren of je met of zonder schoenen in de badkamer zal gaan lopen. Anders kan er sprake zijn van wrijving, waardoor je tegels kunnen beschadigen. Zo kun je besparen op de kosten van de badkamervloer.

Tegels

Vind je een mozaïek toch niet zo mooi in je badkamer, dan kun je ook kiezen voor vierkante of rechthoekige tegels. Ook hiervoor kun je het beste fysiek gaan kijken in een winkel met vloertegels in Eindhoven. Deze hebben goede eigenschappen en passen prima in een ruimte als de badkamer. Houd wel rekening met de gladheid van de tegel. Op een glanzende vloertegel maak je namelijk meer kans om uit te glijden.

Vloertegels langs de wand?

Tenslotte kun je vloertegels ook gebruiken om de wanden van de badkamer mee te bekleden. Dit verandert de uitstraling, waardoor je een specialer effect krijgt. Het kost wel meer arbeid om de tegels langs de wand te plakken, omdat ze veel dikker en dus zwaarder zijn.