6 verlichtingsideeën voor thuiskantoren om uw werkdag aangenamer te maken

04 Oct 2020

6 verlichtingsideeën voor thuiskantoren om uw werkdag aangenamer te maken

Bent u op zoek naar verlichtingsideeën voor uw thuiskantoor om uw nieuwe werkruimte af te maken? Omdat thuiswerken voor velen van ons een meer permanente opzet is, wordt het creëren van de perfecte werkvriendelijke ruimte een prioriteit. En naast een comfortabele stoel en een degelijk bureau, is goede verlichting enorm belangrijk voor een ergonomisch verantwoorde ruimte - en ook een stijlvolle.

1. Ga terug naar de basis met een vrolijke bureaulamp

Als je niets anders koopt, koop dan meteen een bureaulamp voor op je bureau. Het is niet alleen een praktische vorm van taakverlichting (vooral als je er een krijgt die kan worden aangepast), het is ook een geweldige manier om een ​​vleugje kleur toe te voegen - zoals het zwierige gele nummer hierboven - of textuur aan een WFH-opstelling.

2. Bespaar oppervlakte met wandlampen

Bureau aan de kleine kant, of heb je alle ruimte nodig die je kunt krijgen? Wandlampen zijn de keuze voor jou. Ze bieden dezelfde superpraktische taakverlichting als een bureaulamp en hebben als bonus dat ze geen oppervlakte nodig hebben - alles wat je nodig hebt is een stuk muur erboven. Wil je geen nieuwe verlichting aansluiten, kies dan voor een plug-in versie die aan de muur kan worden bevestigd.

3. Zit je vast aan muurruimte? Probeer een klemlamp

Als je te weinig muur- en bureauruimte hebt, wanhoop dan niet: er is nog hoop voor je. Bevestig een clip-on lamp aan een plank of de rand van je bureau en je bent gesorteerd voor gerichte verlichting - en het ziet er ook best gaaf uit. Het snoer zal waarschijnlijk te zien zijn, dus haal er het beste uit door te kiezen voor een kleurrijk ontwerp, zoals de rode plons van deze Hector-cliplamp van Original BTC.

4. Mix en match voor de perfecte verlichtingscombo

Voor serieus werk en serieuze stijl, mix je verlichting met een verscheidenheid aan stijlen en hoogtes. Hier wordt de uitgebalanceerde Mo-bureaulamp van Pooky gecombineerd met een stijlvolle hanglamp boven het hoofd voor twee bronnen van gerichte verlichting. Als uw nieuwe thuiskantoor zich in een grotere kamer bevindt, zoals een keuken of slaapkamer, kan een aparte hanglamp ook helpen om de ruimte in te delen en het meer op zichzelf te laten lijken.

5. Voeg drama toe met hanglampen

Ken je die coworking-ruimtes met enorme hanglampen boven banken met bureaus? Dat is waar we hier voor gaan, alleen meer privé en veel stijlvoller. Als u de luxe heeft van een grotere kamer voor uw thuiskantoor, waarom plaatst u uw bureau dan niet midden in de ruimte en hangt u de verlichting boven uw hoofd? Als je op je kookeiland hebt gewerkt, ben je misschien al aan deze opstelling gewend. We houden van de Ranarp-hanglampen van Ikea

6. Ga voor traditioneel met een chique vloerlamp

Zin in luxe? Voeg flair toe aan een traditionele opstelling met een opvallende vloerlamp naast je bureau. Het is niet alleen de perfecte match voor een ontwerp uit het midden van de eeuw als dit van Cult Furniture, het biedt dezelfde diensten als een bureaulamp - en die iets meer gedempte gloed zal ook wonderen doen bij videogesprekken ...