8 manieren om de herfst in huis te halen

19 Oct 2020

8 manieren om de herfst in huis te halen

De herfst is begonnen en dat betekent dat we allemaal weer meer tijd binnen gaan doorbrengen. De tuin wordt ingeruild voor de woonkamer en de airco maakt plaats voor de open haard. Gezellige avondjes thuis staan voor de deur. Maar hoe maak je het nou herfstachtig gezellig in huis? Wat pas je aan? Wat heb je nodig? Wij geven je tien praktische, handige en betaalbare tips om het gezelliger te maken in huis tijdens de herfst:

1. Dekentjes en plaids
Want die ogen zo lekker gezellig, niet dan? Hang een plaid over de bank, over je stoel, enzovoorts. Kies vooral voor veel natuurlijke tinten en materialen, dat komt de herfstsfeer absoluut ten goede

2. Overdrijf met kaarsen!
Kaarsen maken veel goed in een kil, koud interieur. Dus of je ze nu nodig hebt of niet: plaats zoveel mogelijk kaarsjes door je huis om het gezellig te maken!

3. Dek de tafel… permanent
Want de herfst is toch wel dé periode van het jaar om veel en lekker lang te tafelen met familie en vrienden. Zorg dus dat je tafel er altijd pico bello uit ziet met mooie grote wijnglazen en een gezellig of sfeervol tafelkleed.

4. Pasteltinten
Waren je kaarsen, bankkussentjes en andere accessoires tot voor kort nog lekker fel, vrolijk en kleurrijk? Verander deze accessoires nu dan in natuur- en pasteltinten. Dit oogt knusser en warmer.

5. Gebruik hout!
Houttinten in huis zorgen voor een gezellige, winterse look. Je kan hout doorvoeren in meubels, maar ook in bijvoorbeeld je accessoires (fruitschalen, kaarsen, enzovoorts).

6. Verander je vloerkleed
Want je vloerkleed kan immers voor een totaal andere look en feel zorgen. Verander je hoogpolige vloerkleed bijvoorbeeld eens in een gevlochten kleed van zeegras. Supermooi, supergezellig en als je goed zoekt ben je al voor 150 euro klaar!

7. Veel kussentjes overal
Niet alleen in de bank, maar ook op je eetkamerstoelen en in de vensterbank. Net als kleedjes en plaids zorgen zachte, donzige kussentjes voor veel gezelligheid in huis.

8. Lichtjes en lampjes
Lampjes en lichtjes zijn gezellig. Punt uit. En vooral als je ze kan dimmen. Oftewel: plaats her en der op een kastje een mooi lampje voor de knusheid.