Advies bij het kopen van een nieuw bankstel

17 Oct 2020

Advies bij het kopen van een nieuw bankstel

In eerste instantie is het natuurlijk heel belangrijk dat u een bank koopt die u mooi vind en die past bij de rest van uw wooninrichting. Het oog wil immers ook wat en u moet toch lange tijd aankijken tegen uw bank, of het nu een loungebank is, een klassieke zitbank of een hoekbank, dat maakt geen verschil. Maar daarnaast zijn er nog een groot aantal belangrijke punten die u in overweging moet nemen bij de aanschaf van uw nieuwe zithoek. Een kleine tip alvast, het is raadzaam om bij een drukke inrichting te kiezen voor een effen kleur om als het ware de rust te bewaren.

Het materiaal van uw bankstel

Kiest u voor stoffen bank, neem dan een stof die niet te glad is, want dan schuif je eerder van de kussens af wat het zitcomfort natuurlijk niet bevordert. Wol voelt lekker warm aan maar is weer veel moeilijk schoon te maken dan een synthetische of katoenen stof. En heeft u kleien kinderen die veel morsen en knoeien en huisdieren die veel haren verliezen tijdens de rui, dan is het verstandig om een lederen zithoek te kiezen omdat leer relatief makkelijk schoon te maken is.

De kleur van uw zithoek kiezen

Een bank in de winkel kan er heel anders uitzien dan bij u thuis wat kleur betreft. Het is dan ook verstandig om wat stalen van huis mee te nemen van bijvoorbeeld uw vloer of van de gordijnen. Zo weet u zeker dat de kleur van het bankstel bij de rest van uw interieur zal passen. In sommige gevallen is het mogelijk om eerst een staal van de nieuwe bank mee naar huis te nemen zodat u rustig thuis kunt beoordelen of de kleur staat bij de rest van uw meubels.