Bespaar op verhuiskosten

17 Oct 2020

Bespaar op verhuiskosten

Door de crisis wordt er logischerwijs weinig verhuisd. Indien u wel gaat verhuizen dan is dit echter de uitgelezen kans om uw verhuizing tegen een zeer scherp tarief te laten uitvoeren door een erkend verhuisbedrijf. De markt ligt namelijk al geruime tijd op zijn gat en de verhuizers zitten daardoor enorm om werk verlegen. In dit artikel leggen wij u uit hoe u de scherpste prijs krijgt voor uw verhuizing.

Stap 1, inventarisatie

Ten eerste is het van belang om meerdere verhuisbedrijven te selecteren. Selecteer niet meer dan 5 bedrijven waarbij u graag een aanvraag zou willen doen. Verhuizen Garant kan u hierin bijstaan.

Stap 2, vraag offertes aan

Nadat u een paar bedrijven heeft geselecteerd is het tijd om een offerte aan te vragen. Voor een complete offerte is een goede omschrijving van groot belang. Een prijs kan niet worden ingeschat wanneer u onvolledig bent. Maak één duidelijke offerteomschrijving die u stuurt naar de bedrijven. In deze offerte staat onder andere het aantal kamers, het huidige en het nieuwe adres, de geplande datum en eventuele bijzonderheden. Is er bijvoorbeeld een verhuislift benodigd? Op welke etage woont u of gaat u wonen?

Stap 3, wacht de reacties af

De volgende stap is eenvoudig, wacht op de reacties van de bedrijven. Neem niet direct een beslissing, maar geef aan dat u meerdere offertes heeft aangevraagd die u eerst wilt inzien voordat u een beslissing neemt. Op die manier geeft u direct een signaal af dat u wacht op een scherp voorstel.

Stap 4, vergelijken en uitspelen van de bedrijven

Wanneer u de aanvragen heeft ontvangen filter dan de beste 2 aanbiedingen eruit. Neem contact op met het één na beste aanbod en geef aan dat je wel geïnteresseerd bent, maar dat de prijs nog te hoog is. Geef aan dat je een aanbod hebt ontvangen dat nog scherper is en bluf eventueel. Zeg dat het aanbod van uw eerste keuze nog iets lager ligt. Het is aan het verhuisbedrijf om naar u toe te komen in de prijs. Indien het bedrijf aan uw wensen tegemoet komt, dan zou u hetzelfde kunnen overwegen bij bedrijf 1.

Stap 5, maak een beslissing

Een scherpe prijs is mooi, maar zegt niet alles. Ga ook na of u tevreden bent over de manier waarop het bedrijf op u overkomt, of vraag naar referenties. Door het toepassen van de bovenstaand genoemde eenvoudige onderhandelingsstrategie kan u veel geld besparen wanneer u gaat verhuizen.