De beste werkhandschoenen

03 Jun 2021

De beste werkhandschoenen

Tijdens het klussen kom je in aanraking met bouwmaterialen, zoals bouwafval, met stof en vloeistoffen. Het is daarom verstandig om jezelf te beschermen tegen deze bouwmaterialen, je kunt hiervoor hulpmiddelen gebruiken. Verstandig om hiervoor goede werkhandschoenen te gebruiken, hiermee kun je goed je handen beschermen. Goede handschoenen beschermen je handen tegen scherpe materialen, zoals glas, tegels of metaal. Maar ook tegen gevaarlijke stoffen zoals benzine of chloor. Doe goed onderzoek naar wat voor werkhandschoenen je nodig hebt voor het klussen, als je bijvoorbeeld met chemicaliën gaat werken is het slim om handschoenen te kiezen die hier bestend tegen zijn. Door goede werkhandschoenen te kopen, weet je zeker dat je handen goed beschermt zijn. Hieronder kun je verder lezen waarom werkhandschoenen handig zijn en wat voor handschoenen er zijn. 

Waarom werkhandschoenen?

Werkhandschoenen zijn niet altijd prettig om te dragen, maar wel heel essentieel voor tijdens het klussen. Je handen zijn erg kwetsbaar, dit komt omdat je ze dagelijks gebruikt. Ze komen dan ook het meest in contact wanneer je aan het klussen bent. Het is zelf zo dat 45% van de bedrijfsongevallen uit handletsel bestaat. Dat is een extra reden om handschoenen te dragen tijdens het werken. 

De juiste handschoenen uitkiezen

Mensen die elke dag in aanraking komen met gereedschap, chemicaliën of puin en afval hebben meer kans op handletsel. Op deze manier kan je makkelijk snij of schaafwonden oplopen, daarom is het erg aan te raden om werkhandschoenen te dragen. Bij dit soort werkzaamheden zijn goedkope handschoenen niet goed genoeg. Wanneer je in de tuin bezig bent met klussen of in huis zijn normale handschoenen goed genoeg, maar voor serieuze klussen niet. 

Latex handschoenen

Voordelige latex handschoenen hebben een goede bescherming tegen overdracht van bacteriën en virussen. Deze handschoenen zijn gemaakt van natuurlijk rubber. Een voordeel van latex handschoenen zijn dat ze comfortabel en flexibel aanvoelen. De handschoenen zijn alleen niet geschikt voor mensen met een latex allergie. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden in combinatie met olie en vet. Deze handschoenen kunnen ook worden gebruikt voor het omgaan met voedsel en verzorgende werkzaamheden.

Nitril handschoenen

Handige nitril handschoenen zijn een goed alternatief voor latex handschoenen, wanneer iemand allergisch is voor latex. Nitril handschoenen zijn gemaakt van synthetisch rubber. Deze handschoenen staan ook wel bekend om sterke handschoenen en hierdoor kan je ze vaker gebruiken. Ze zijn bestendig tegen olie, vet en spatten van chemicaliën. Ook nitril handschoenen zijn poedervrij en hebben goede tactiele gevoeligheid. Hierdoor heb je het gevoel dat je meer grip hebt tijdens het werken. Deze handschoenen kun je gebruiken voor snel uitvoerende werkzaamheden waarbij je reinigingsmiddelen gebruikt. Maar ook kun je de handschoenen gebruiken voor het omgaan met diverse chemische stoffen. Alleen nitril handschoenen zijn niet geschikt tegen oxiderende zuren, stikstof en ketonen.