De top 3 meest populaire bedden

08 Jan 2021

De top 3 meest populaire bedden

Voor een goede nachtrust is een goed matras noodzakelijk, zeker als je snel last hebt van rugklachten. Een goed kwaliteit matras is daarom erg belangrijk en moet aan een aantal eisen voldoen. Want het kan erg lastig zijn om een goed passend matras te vinden. Zeker na 10 jaar is het belangrijk om een nieuwe matras aan te schaffen, want je slaapt er toch 8 uur per dag op. In dit artikel ga ik je vertellen wat de top drie van bedden zijn en waar je op moet letten als je een bed aanschaft. 

Natuurlijke materialen

Het vispring bed bestaat uit een combinatie van natuurlijke materialen en technische expertise. De natuurlijke materialen zijn volledig biologisch afbreekbaar, in dit bed zitten natuurlijke materialen zoals: fleece wol, paardenhaar, wol, katoen, zijde en kasjmier verwerkt. Deze materialen zijn bedoeld voor extra comfort, maar daarnaast werken ze als ventilatie, warmte en vochtregulatie. Als je het belangrijk vindt dat je bed bestaat uit natuurlijke materialen, zou ik je zeker een vispring bed willen aanraden. Beddenwinkel Amsterdam heeft een groot aanbod in vispring bedden, waardoor jij een perfect bed kan vinden dat alleen maar natuurlijke materialen bevat. 

Liggen op water

Wanneer je niet voor een normaal matras wilt gaan, kan je kiezen voor een waterbed. Je hebt drie verschillende soorten waterbedden namelijk: hardside waterbed, softside waterbed en een lichtgewicht waterbed. Het hardside waterbed heeft een ledikant als ombouw, dit is voornamelijk gemaakt van hout. Een sofside waterbed heeft een zachte bedombouw, het is te vergelijken met een boxspring bed. Een lichtgewicht heeft niet echt een kenmerk, je kunt dit bed ook in een ledikant plaatsen. Een groot nadeel van een waterbed is dat je het wel goed moet onderhouden, dit kan je doen door een keer in het half jaar conditioner toe te voegen. Ook als je wilt verhuizen is een waterbed niet heel handig. 

Luxe bedden

Als derde bed heb je een boxspring, het is eigenlijk alleen bedbodem. Een boxspring bestaat uit een boxspring onderstel, meestal staat deze op pootjes. Deze bedden bestaan uit een matras en een topmatras. Het onderstel van het bed bestaat uit een mooie beklede bak, met daarin een bedbodem deze kan bestaat uit pocketvering of bonellvering. De voordelen van van een boxspring is meestal dat hij hoger is dan een normaal bed. Het bed is een geheel omdat het matras bekleed is met dezelfde stof als het onderstel van het bed. Het enige nadeel is dat het bed een stuk lastiger schoon te maken is vanwege de stoffen bekleding.  Je ziet deze bedden vaak staan in hotels en zijn de laatste jaren onwijs populair. Een boxspring schaf je meestal aan vanwege het uiterlijk van het bed, het is dus een kwestie van smaak.