De voordelen van een gietvloer

19 Mar 2021

De voordelen van een gietvloer

Wanneer je de vloer in je huis gaat bepalen of vervangen, heb je keuze uit verschillende soorten vloeren. Je kunt namelijk kiezen uit laminaat, tegels, tapijt of een gietvloer. Met gietvloeren creëer je een open effect, doordat alle ruimtes verbonden worden met dezelfde vloer. Het zorgt voor een eenheid en biedt ook andere vele voordelen. Hieronder kun je lezen wat een gietvloer precies is en wat de voordelen van gietvloeren zijn. 

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een moderne en tijdloze vloer die op een ondervloer wordt aangebracht. Tegenwoordig zijn gietvloeren erg stijlvol, maar daarnaast zijn ze ook vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk. Een gietvloer wordt nog met de hand over de vloer uitgegoten en zijn geschikt voor elke ruimte in een woning. Er zijn twee type gietvloeren: polyurethaan en epoxy. Als je gietvloer goed is gelegd, heb je daar jaren plezier van. Het fijne aan een gietvloer is dat je ze in alle kleuren kunt kiezen. Een gietvloer gaat ook langer mee dan andere vloeren. Een gietvloer is een meerlaagse vloersysteem van minimaal twee lagen en zes lagen die worden gegoten. Het ligt aan je ondervloer hoeveel lagen je nodig hebt. Een egalisatielaag is belangrijk, hierdoor kan je de vloer glad maken. 

Epoxy gietvloer 

De belangrijkste eigenschap van epoxy van G-vloeren gietvloeren is de hardheid. Epoxy wordt veel toegepast in het bedrijfsleven zoals in laboratoria. Een epoxy gietvloer is erg makkelijk in onderhoud, zeker voor ruimtes waarbij hygiëne erg belangrijk is. Daarnaast heeft een epoxy gietvloer een aantal voordelen. Het is duurzaam, deze vloeren gaan namelijk jarenlang mee. Daarnaast zijn deze vloeren ook nog eens onderhoudsvrij. Wanneer een gietvloer is gelegd, is hij snel uitgehard en is de vloer snel begaanbaar. Overigens zijn deze vloeren ook betaalbaar, waardoor je ze makkelijk kan aanschaffen.

Polyurethaan gietvloer

Gietvloeren van polyurethaan zijn speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden als vloerbedekking in woningen. Deze vloer zal niet gaan scheuren en de kans op krasvorming is wel veel minder dan bij andere vloeren. Een polyurethaan is slechts drie tot vijf millimeter dik en kan ook toegepast worden als renovatievloer. Polyurethaan is licht elastisch en voelt zachter aan dan een epoxy vloer en kan goed worden gecombineerd met vloerverwarming. Een gietvloer van polyurethaan is waterdicht en kan makkelijk gereinigd worden. Daarnaast heb je geen last van naden en voegen, om deze reden kiezen veel mensen een gietvloer.

Voordelen van een gietvloer

Wanneer je een vloer wilt die bestand is tegen slijtage en vlekken, is een gietvloer de juiste optie. Deze vloeren vormen een vloeistofdicht oppervlak en zijn daarom makkelijk nat of droog te krijgen. Deze vloeren zijn ook extra hygiënisch, zeker voor mensen met een allergie voor huisstofmijt zijn deze vloeren perfect. Gietvloeren geven ook een strakke moderne look aan je interieur.