De voordelen van een parasol in je tuin

01 May 2021

De voordelen van een parasol in je tuin

In de lente en zomer is het heerlijk om van de zon te genieten, maar je wilt natuurlijk ook niet verbranden in de zon. Daarom is het slim en verstandig om een parasol aan te schaffen, hiermee voorkom je dat je verbrand wanneer je van het mooie weer wilt genieten. Hieronder kun je lezen wat de voordelen van een parasol zijn en wat voor soorten parasols er bestaan. 

Een parasol dient voor schaduw

Een parasol geeft je de kans om tijdens de mooie zomerdagen toch buiten te zitten, maar dan in de schaduw. Maar het verschilt wel per parasol hoeveel zon er wordt afgeweerd, dat ligt namelijk aan het materiaal van de parasol. Wanneer je graag wind en warmte wilt tegenhouden, zou ik je aanraden om voor een kunststof parasol te gaan. Parasols die uit riet bestaan zijn weer ideaal voor mensen die houden van een windje tijdens het zonnen, aangezien de wind makkelijk door de rieten parasol waait.  

Maat van de parasol

Je kunt met parasols alle kanten op qua formaat. Je kunt namelijk voor een kleine parasol gaan, die ook makkelijk mee te nemen is naar bijvoorbeeld het strand. Maar je hebt ook parasols waar een stuk of 20 mensen onder kunnen. Kijk ook goed naar hoe groot je tuin is, wanneer je een kleine tuin hebt zal ik je afraden om een grote parasol te kopen. Bij Solero Fratello hebben ze verschillende parasols. 

Decoratiestuk voor je tuin

Naast dat een parasol dus voor schaduw zorgt, is het ook nog eens een leuke aanwinst voor je tuin. Door een parasol in je tuin te plaatsen, ziet de tuin er stuk aangenamer uit om in te zitten. Er zijn verschillende soorten parasols en designs waardoor je voor een parasol kunt kiezen die goed bij het interieur van je tuin past. Je kunt hierdoor ook spelen met kleuren, je kunt namelijk voor een gekleurde parasol gaan. Wanneer je meer opzoek bent naar een parasol met een natuurlijke uitstraling, zou je beter kunnen kijken naar een parasol wat van natuurlijke materialen is gemaakt. Een parasol kopen is niet lastig, maar wel een parasol uitkiezen die goed bij jouw tuin past en die alle functionaliteiten heeft die je wilt.

Verschillende soorten parasols

Je hebt verschillende soorten parasols, er zitten verschillen tussen de modellen. Zo heb je een muurparasol die je dus aan de muur monteert. Hierdoor is deze parasol perfect voor balkons, omdat het weinig beslag inneemt. De ronde parasol is een klassiek model, en is verkrijgbaar met voet in het midden. Een zweefparasol heeft het kenmerk dat de voet niet in het midden staat onder de parasol. De voet staat namelijk aan de zijkant en de parasol is bevestigd aan een constructie. Hierdoor staat de voet niet in de weg, en kan je meer schaduw krijgen.