Een goede deurmat kiezen

17 Oct 2020

Een goede deurmat kiezen

Welke Deurmat werkt nu echt goed ?

Deurmatten, je komt ze overal tegen in vele soorten, maten en kwaliteiten. De functie van een deurmat moet het tegenhouden van vuil en vocht zijn en dit is zoals vele weten niet eenvoudig. Veel matten doen hun werk slecht en uw stenen of parket vloer is dan weer nat of zit vol zand.

Om goed vuil te kunnen verwijderen heb je eigenlijk een binnenmat en een buitenmat nodig. De buitenmat is dan bij voorkeur een borstelmat die het meest grove vuil verwijderd. U kunt hierbij denken aan profielmatten. Dit zijn harde plastic profielen waarin harde borstels geplaatst zijn. Deze zorgen voor een goede borstelende werking. Als alternatie heb je ook kunstgras borstelmatten, deze hebben een harde vezel en verwijderen veel vuil Schoonmaken is eenvoudig door de mat af te spoelen met water of de hoge druk spuit.

Een binnenmat zorgt voor het verwijderen van de rest van het vuil Ideal zijn droogloopmatten met katoenen pool. Katoen is in staat om veel water op te nemen en vast te houden. Nadeel van katoen is dat het plat ligt en vuil er weer bovenop blijft liggen.

Een schoonloopmat voor binnen is een alternatief voor de droogloopmat. In tegenstelling tot kantoen neemt de synthetische vezel minder vocht op maar heeft weer als voordeel dat zand en vuil naar de boden van de pool zakken en er niet bovenop blijven liggen.

Voor particulier gebruik kunt u ook een echte wasbare schoonloop of droogloop deurmat kopen. Deze zijn zelf te wassen in de wasmachine. Identiek dezelfde kwaliteit worden ook door wasserijen gebruikt en 100x wassen is geen probleem. Ze zijn misschien iets duurder maar gaan veel langer mee dan de goedkope 10 euro matjes die een paar maanden meegaan.