Een zo goedkoop mogelijke dakkapel

17 Oct 2020

Een zo goedkoop mogelijke dakkapel

Dakkapel prijs

Laten we het eerst maar eens hebben over de normale prijs van een dakkapel, dan hebben wet over een kapel met een houten constructie en kunststof afwerking, dus met kunststof kozijn. Om in de termen van de Ruiter Dakkapellen te spreken, een dakkapel met kunstlook. Een fatsoenlijke strekkende meterprijs voor een zogenaamde kunststof dakkapel is 1.300 euro, dat is een prijs inclusief de montage en de btw. Je kunt ervan uitgaan dat een dakkapel van 4 meter breed iets meer gaat kosten dan 5.000 euro, accessoires niet inbegrepen.

Een kunststof dakkapel is geen polyester dakkapel

De eerste fout die veel consumenten maken is, ze vergelijken kunststof dakkapellen met polyester dakkapellen. Het beeld van de gemiddelde consument bij een kunststof dakkapel, is een kapel met een kunststof constructie, kunststof afwerking en kunststof kozijn, maar deze beschrijving geldt voor een polyester dakkapel.

Als je als consument bij vijf verschillende leveranciers dakkapel prijzen opvraagt voor een kunststof dakkapel, dan krijg je vier prijzen voor een dakkapel met kunstlook en een prijs voor een polyester uitvoering. Polyester dakkapellen kosten echter vijftien tot twintig procent meer dan dakkapellen met kunstlook.

Leverancier A is niet leverancier B

Leverancier A kan je niet vergelijken met leverancier B, daarmee willen we zeggen. Je kunt een leverancier die bij wijze van spreke vanuit huis werkt niet vergelijken met een leverancier met meerdere vestigingen en een prima service. Het klopt dat de kleine leverancier vaak tien of twintig procent goedkoper is. De keerzijde is echter dat de service van deze leveranciers vaak te wensen over laat en dat de garanties die worden verstrekt niet heel veel waard zijn, in verband met de verwachte continuïteit van het bedrijf. Zoek je zekerheid, ga dan in zee met een iets grotere dakkapelleverancier.

Goedkoop is duurkoop

Op veel vergelijkingssites kan je vijf of zes dakkapelleveranciers met elkaar vergelijken, zo ook op de website van de schrijver van dit artikel. Melk als consument de prijs niet tot het uiterste uit en gaat niet automatisch voor de laagste prijs, want in de dakkapelwereld geldt vaak goedkoop is duurkoop.