Ergonomische bureaustoelen zijn het reddingsmiddel tegen rugproblemen

19 Oct 2020

Ergonomische bureaustoelen zijn het reddingsmiddel tegen rugproblemen

Ergonomisch verantwoorde stoelen

Ergonomische meubelen zijn dé nieuwe meubels van vandaag. Zo bestaan er ergonomische bureaustoelen, ergonomische bureaus en zelfs ergonomische muizen en toetsenborden. De bureaustoelen zijn er in alle groottes en prijsklassen zodat eenieder vindt wat aansluit bij zijn of haar verlangens. Mogelijk heb je zelf wel al eens informatie opgezocht over ergonomisch verantwoorde meubels en denk je in jezelf: waarom zou ik dermate veel neerleggen voor een ordinaire bureau of bureaustoel? Ik zal je wat zeggen, een ergonomische bureaustoel is niet zozeer een stoel. Het is zo geconstrueerd dat hij uitstekend de vorm van de rug aanneemt. Vele ergonomische bureaustoelen hebben een bolle ondersteuning die de ideale ondersteuning biedt aan de holle kromming van de onderrug. Daarenboven zorgt de stoel ook voor een aangename zitdrukverdeling. Een ergonomisch verantwoorde stoel is instelbaar zitdiepte zodat het pijnlijke druk aan het zitvlak kan vermijden. Als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke punt, wordt een open heuphoek behouden dankzij een ergonomische bureaustoel.

Ergonomisch verantwoorde zithouding

De stoel is zo gemaakt dat hij in elke stand wend die de persoon maakt. Of je nu naar achteren of naar voren steunt, de stoel zal zich iedere keer verstellen aan jouw positie. De bureaustoel past zich iedere keer aan zodat je steeds in de ideale ergonomische houding zit. Kort toegelicht is de ideale ergonomische positie dat je met de voeten plat op de grond staat en dat het bekken iets hoger komt dan de knieën. En ten tweede moet er behoorlijk wat ruimte zijn tussen de knieën en de de rand van de stoel als je met een gestrekte rug tegen de rugleuning zit. Hierdoor is er geen overmatige druk op de kniekuilen. Als je aan een bureau gaat zitten, moet zowel de armleuning als het bureau op ellebooghoogte worden ingesteld zodat de armen genoeg ondersteuning krijgen.

Ergonomische bureau

Behalve dat je de hoogte van de stoel ook kan verstellen kan je overduidelijk het contrast opmerken tussen een gewone en een ergonomische bureaustoel. Ook een ergonomisch bureau is anders dan een gewoon bureau. Een ergonomische bureau is zo geconstrueerd dat je de hoogte, manueel of computergestuurd, kan aanpassen. Het grootte nut van een ergonomische tafel is dat je zowel rechtstaand als in een zittende positie kan op werken. Het lichaam van de mens is niet ontwikkeld om te zitten, maar ondanks alles zitten wij elke dag veel te veel. Daarom is variërend werken in verschillende posities de oplossing om rugklachten tegen te gaan. Een ergonomisch bureau kan je vinden bij Ergostyle. 

De voordelen van ergonomisch werken

Werken met ergonomische meubelen is niet alleen aangewezen voor het lichaam, uw prestaties zullen er ook door . Onderzoek bewijst dat deze meubelen de de resultaten op het werk doet stijgen tot minimaal 17 %, dat werkongevallen verminderen met 28 % en dat het stressniveau hierdoor ook daalt.

Dus of je nu een ergonomische bureaustoel thuis of op het werk gebruikt. De resultaten zijn overtuigend positief, op medisch en persoonlijk vlak.