Hästens bedden en matrassen

11 Apr 2021

Hästens bedden en matrassen

Een matras uitzoeken kan nog best lastig zijn. Je hebt verschillende soorten matrassen die bestaan uit verschillende soorten materialen. Een matras is daarom erg persoonlijk, de ene houd ervan om op een hard matras te slapen en de ander op een zacht matras. Ook de materialen waaruit je matras bestaat kunnen invloed hebben op je nachtrust. Hieronder gaan we het hebben over Hästens bedden. Hästens is een zweeds merk, hier kun je luxe bedden kopen

Geschiedenis van Hästens

Het merk Hästens begon ooit als zadelmaker, maar toen de auto’s er aan kwamen waren zadels overbodig. Je kan wel begrijpen dat het vroeger belangrijk was dat je een zadel had waar je fijn op zat. Toen de auto op kwam zetten, is het merk zich maar gaan focussen op matrassen. Hästens is een familiebedrijf en bestaat al voor zes generaties. De matrassen die ze maken worden al vanaf het begin gemaakt met natuurlijke materialen zoals paardenhaar, wol en vlas. Verder zijn de matrassen handgemaakt en worden van ethische materialen gemaakt. Daarnaast maakt Hästens geen normale matrassen, maar eigenlijk alleen maar boxsprings.

Hästens materialen

Hästens maakt gebruik van natuurlijke materialen. Zo gebruiken ze paardenhaar in hun matrassen. Paardenhaar zorgt voor een goede ventilatie van het bed, en het werkt als natuurlijke veren. Hierdoor blijven de matrassen heel flexibel, waardoor je er jaren mee kunt doen. Het paardenhaar werkt ook erg positief voor je luchtwegen en is vrij van allergenen. Het tweede materiaal is katoen, dit zorgt ervoor dat je lichaam goed kan ademen. Het is een erg zacht materiaal, waardoor het heel fijn aanvoelt. Katoen zorgt er daarnaast voor dat je droog en koel blijft. Het werkt eigenlijk hetzelfde wanneer je op een warme dag katoenen kledingstukken draagt. Katoen werkt ventilerend en kan luchtvochtigheid afvoeren. Synthetische materialen zijn in dat opzicht een stuk minder ventilerend. Het volgende materiaal is wol, dit zorgt ervoor dat je het warm krijgt als het koud is. Daarnaast koelt het al wanneer het warm is. Door een wolle matras te hebben, slaap je dus altijd op de juiste temperatuur. Het laatste materiaal is vlas, dit materiaal flexibel. Daarnaast helpt vlas ook bij het reguleren van vocht. Deze stof is relatief duur wanneer je het vergelijkt met andere materialen. 

Voordelen van Hästens bedden

Hästens maakt gebruik van natuurlijke materialen, maar daarnaast zorgt het ook voor extreme comfort. Een veel voorkomend probleem bij bedden is dat ze na een tijdje gaan inzakken, dit zorgt ervoor dat je bed een stuk minder ondersteuning biedt. Wanneer je last hebt van je lichaam, kan het goed zijn dat je bed niet meer goed is. De bedden van Hästens zijn van goede kwaliteit, waardoor je niet tegen deze problemen aanloopt.