Hoe stel je jouw zit-sta bureau juist in?

13 Apr 2021

Hoe stel je jouw zit-sta bureau juist in?

Werk jij hele dagen aan een bureau? Dit gaat vaak gepaard met zittend werken. Wist je dat langdurig zitten slecht voor je is? Zo heb je meer kans op diabetes, hart- en vaatziekten. Ze zeggen niet voor niets dat zittend werken het nieuwe roken is. Iets wat je liever voorkomt toch? Is een hele dag staand werken dan de oplossing? Nee. Wissel staand en zittend werken af. Dit is het beste voor jouw lichaam en gezondheid. Hoe werk jij het liefste? Zittend of staand?

De juiste werkhouding

Denk eens na; je zit niet de hele dag in dezelfde houding toch? Er is dus eigenlijk geen standaard werkhouding. Wel weet je nu dat een afwisseling tussen staand en zittend werken het beste is. Dit kan met een zit-sta bureau. Maar wees niet te enthousiast! Bouw het staand werken rustig op. Je lichaam is er nog niet aan gewend. Hoe je dit het beste kunt afwisselen? Easy! Begin met 15 minuten staan per uur. Is je lichaam hieraan gewend? Werk dan 30 minuten staand. Durf jij de stap te zetten? 

Aan welke eisen moet een zit-sta bureau voldoen?

De naam zegt het al. Een zit-sta bureau heeft 2 instelmogelijkheden. Zittend werken aan je bureau? Geen probleem! Het bureaublad moet verstelbaar zijn tussen de 62 cm en 86 cm. En hoe hoog moet het bureaublad zijn om staand te kunnen werken? Het blad moet verstelbaar zijn tussen de 86 cm en 130 cm. Maar wat is de ideale hoogte voor jou? 

 

De ideale werkhoogte

Je kunt het misschien al wel raden. Een verkeerde hoogte van je bureau leidt tot een slechte werkhouding. Is jouw staande houding verkeerd? Dan kun je net zo goed hele dagen zitten. Een juiste staande houding is net zo belangrijk als de hoogte van jouw zit-sta bureau. Zorg daarom dat je jouw zit-sta bureau juist instelt. Weet jij wat de juiste hoogte is voor staand werken? Stel jouw bureau gemakkelijk in met onze tips.

Ga recht voor je bureau staan. Zorg dat je voeten plat op de grond staan en buig je knieën een beetje. Houd je ellebogen in een hoek van ongeveer 90 graden en ontspan je schouders. Verstel je bureau nu tot het bureaublad je onderarmen raakt. Is dit het geval? Dan staat je bureau nu op de ideale hoogte voor jou. Let op; je moet nog steeds ontspannen kunnen staan. Nog een kleine tip; zorg dat de bovenste rand van je beeldscherm op ooghoogte staat. Zo ga je nooit met een gebogen nek staan. Lichamelijke klachten zijn verleden tijd. Fijn hè?

Bestel nu jouw eigen zit-sta bureau

In de webshop van SKEPP is er ruime keuze aan zit-sta bureaus. Kies je voor een handmatig verstelbaar bureau of verstel je jouw zit-sta bureau liever elektrisch? Kun je de perfecte match nog niet vinden? Geen probleem. Neem snel contact met ons op. Onze kantoor experts van SKEPP helpen je graag bij jouw zoektocht. Verbeter je gezondheid nu met een zit-sta bureau en ervaar de voordelen zelf.