Inrichten van een babykamer

04 Oct 2021

Inrichten van een babykamer

Komt er binnenkort een kleintje bij in de familie? Dan is het tijd om een babykamer in te gaan richten. Dit is een gezellig project voor papa en mama om samen mee bezig te zijn. Niet alleen de kleuren, de decoratie en de meubels zijn belangrijk, maar ook de veiligheid van een babykamer moet centraal staan bij het kiezen van de inrichting. Je wilt natuurlijk wel dat jouw kleintje veilig is in zijn of haar eigen kamer. Waar moet je aan denken bij het klaarmaken van een veilige babykamer?

De meubels voor de babykamer

Er zijn wat meubels die natuurlijk niet kunnen missen. Een bedje voor de kleine om lekker in te slapen, een commode waarop de baby verschoont kan worden, en een kast voor de babykleding. Dit zijn de meest belangrijke meubels die dagelijks gebruikt zullen worden. Als je bij het kiezen van deze meubels de veiligheid van jouw baby in gedachten wilt houden kan je het beste kijken naar waar het gevaar zit. Kijk bijvoorbeeld uit met puntige meubels of waar uit stekende voorwerpen ter hoogte van de baby zitten, je wilt niet dat je kleintje op de grond aan het spelen is en een scherp voorwerp tegen zich aan krijgt. Gelukkig zijn er ook siliconen hoek beschermers te koop, deze kan je op de hoeken van bijvoorbeeld de kast of de commode plakken, zodat de baby zich niet makkelijk kan stoten.

De decoratie van de babykamer

Bij de decoratie van een babykamer wil je het natuurlijk zo schattig en gezellig mogelijk maken voor de baby. Veel knuffels, leuke muurschilderingen en andere soorten accessoires. Let goed op bij het kiezen van accessoires dat deze niet te klein zijn. Als er kleine voorwerpen in de kamer rondslingeren is er een grote kans dat een baby deze in zijn of haar mond stopt, dit is natuurlijk erg gevaarlijk. Ook is de vloer, zoals overal in het huis, vaak hard. Mocht je geen vloerbedekking hebben maar bijvoorbeeld laminaat of tegels, zorg dan voor een groot kleed in de babykamer. Zo kan de baby veilig op de grond spelen zonder dat hij of zij zich kan stoten. Kies ook voor gordijnen waar de baby niet makkelijk bij kan. Aan lange traditionele gordijnen kunnen baby’s gaan trekken, kies daarom voor bijvoorbeeld rolgordijnen. Hier kan een kindje niet makkelijk bij en zo blijft het dan ook op de juiste plek hangen.