Investeren in een EPDM dakbedekking

16 Nov 2021

Investeren in een EPDM dakbedekking

Sijpelt er plotseling via het dak water jouw woning binnen? Of wil je lekkages juist voorkomen en wil je jouw versleten dakbedekking daarom vernieuwen? Dan wil je er in allebei de gevallen zeker van zijn dat de dakbedekking kwalitatief goed is. De dakbedekking zorgt er immers voor dat je binnen droog en tochtvrij zit. Investeer dus in een dakbedekking van goede kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een EPDM dakbedekking en verklein zo de kans op lekkages. 

EPDM als dakbedekkingsmateriaal 

Een eventuele lekkage kan overmacht zijn. Bij elke dakbedekkingssoort kan er onverhoopt een lekkage ontstaan. Maar hoe snel en gemakkelijk dit gebeurt, hangt af van de kwaliteit van de dakbedekking. Wil je er zeker van zijn dat de dakbedekking bovenop jouw dak kwalitatief goed is? Investeer dan in EPDM folie. EPDM is een sterke rubbersoort. Dit materiaal is weerbaar tegen alle invloeden van buitenaf. Vorst, neerslag, hitte of hevige windvlagen? Het maakt voor een EPDM dakbedekking niet uit. Deze dakbedekkingssoort is bestand tegen al deze weersomstandigheden. En door deze hoge weerbaarheid gaat deze dakbedekkingssoort ook langer mee. Een EPDM dakbedekking is dus niet alleen voor nu een goede investering. Maar ook voor op de lange termijn. 

Zelf de dakbedekking plaatsen

Zowel onder particulieren als onder professionele dakdekkers is EPDM een populaire dakbedekkingssoort. Dit heeft uiteraard te maken met de hoogstaande kwaliteit van dit materiaal. Maar ook de gebruiksvriendelijkheid draagt bij aan deze populariteit. Traditionele dakbedekkingsmaterialen moeten worden vast gebrand op het dak. Hiervoor zijn branders en uiteraard professionele dakdekkers nodig. Dit kun je als particulier niet zelf doen. Maar een EPDM dakbedekking kun je daarentegen wel zelf plaatsen. Een EPDM dakbedekking hoeft namelijk niet met een brander te worden bevestigd. EPDM kan gewoon op het dak worden vastgelijmd. Deze dakbedekkingssoort is dus heel gebruiksvriendelijk. Er is zelfs een speciaal EPDM pakket waarmee eenieder de dakbedekking gemakkelijk kan plaatsen. 

Welke materialen heb je nodig?

Het plaatsen van een dakbedekking klinkt voor veel mensen ingewikkeld. Dit is op zich niet zo gek omdat traditionele dakbedekkingssoorten vast gebrand moeten worden. Maar een EPDM dakbedekking kan echt door eenieder op een relatief eenvoudige wijze worden gemonteerd. Uiteraard is hiervoor wel speciaal materieel nodig. Wat dit speciale materieel inhoudt, kun je terug vinden in het speciale pakket. In het doe-het-zelf pakket zitten namelijk alle benodigde materialen voor de plaatsing van een EPDM dak. Je moet hierbij denken aan de kit en de diverse lijmsoorten. Maar ook de EPDM dakbedekking zit vanzelfsprekend bij het pakket inbegrepen. Met dit volledige pakket wordt het zelf plaatsen van een EPDM dakbedekking dus nog makkelijker én leuker.