Kies raambekleding die past bij jouw huis

08 Jan 2021

Kies raambekleding die past bij jouw huis

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie waaruit je kunt kiezen, maar gordijnen zijn de populairste keuze. Gordijnen hebben veel praktische eigenschappen, zo dienen ze voor isolatie, verduistering, en zorgen voor sfeer in huis. Gordijnen kunnen er voor zorgen dat je kamer kleiner of juist groter lijkt, ook kan het als decoratie in je huis dienen. In dit artikel ga ik je tips geven over het aanschaffen van gordijnen in jouw huis. 

Interieur

Bij het aanschaffen van gordijnen is het goed om te kijken naar de rest van je interieur. Als je bijvoorbeeld een nieuwbouw huis hebt zullen rechte gordijnen goed passen bij deze stijl. Rechte gordijnen zijn vaak iets strakker dan geplooide gordijnen, hierdoor staan ze mooier bij een huis wat nieuw en strak is. Geplooide gordijnen komen weer beter uit in een huis wat iets ouder is. Ook is het belangrijk om naar je vloer te kijken. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie visgraat vloer hebt, is het verstandig om je gordijnen effen te houden. Dus probeer gordijnen met drukke printjes te vermijden, anders valt je mooie visgraat vloer niet meer op! Wanneer je groot woont en je sfeer in huis wilt brengen, zijn gordijnen een goede oplossing. Je kunt dan voor grote gordijnen kiezen die een bepaalde tint hebben of een opvallend design hebben. Als je gordijnen wilt ophangen in een kleine kamer zou ik je aanraden om gordijnen met drukke designs te vermijden. Je kunt dan het beste kiezen voor een effen en een transparante stof, hiermee voorkom je dat de ruimte nog kleiner lijkt. Ik zou je als tip willen geven om te kijken op Gordijnen van Echtgordijn.nl, zij hebben een ruim assortiment in gordijnen. 

Meten is weten

Het is lastig om in te schatten hoeveel stof je nodig hebt voor je gordijnen, meet daarom ruim in. Je moet er rekening mee houden dat gordijnstof kan krimpen, dus je kunt het beste iets meer stof meten dan weet je tenminste zeker dat je gordijnen na een maand niet vijf centimeter korter zijn. Je kunt eigenlijk beter je gordijnen op maat laten maken, hierbij wordt de gordijnstof op maat bij jouw thuis afgeleverd en hoef je dus niet zelf aan de slag te gaan met de naaimachine. Bij het op maat laten maken van je gordijnen houden ze er rekening mee dat gordijnstof kan krimpen. 

Goede inverstering

Wanneer je kiest voor nieuwe gordijnen kan je er over nadenken om je gordijnen te laten voeren. Het voeren van je gordijnen heeft veel voordelen: isolerende werking, het is duurzaam en het heeft een verduisterende werking. Een verduisterende werking zou handig kunnen zijn voor in je slaapkamer. Gordijnen gaan langer mee als ze gevoerd zijn, aangezien de dikke stof minder snel verkleurt door de zon. Voor het ophangen van je gordijnen kun je het beste kiezen voor een rails, deze valt niet zo erg op aan de muur. Vaak zijn railsen wel iets duurder in aanschaf, maar gaan vaak jaren mee en het staat mooier in je interieur.