Kussens wassen in 6 stappen

19 Oct 2020

Kussens wassen in 6 stappen

Een derde van je leven breng je slapend door. Daarom is het zo belangrijk om je bed regelmatig te verschonen. Veel mensen doen dat slechts een keer per maand, maar dat is te weinig voor een goede hygiëne. Je lakens moete minstens één keer in de twee weken gewassen worden en de kussensloop het liefst elke week. Daarnaast is het goed om de kussens af en toe te wassen, maar dat moet je niet te vaak doen.

Het vulmateriaal zal door de hoge temperaturen slinken waardoor de veerkracht wordt verminderd. Je wilt liever niet dat je minder fijn slaapt op je kussen en daarom geven we enkele tips om het te wassen. Dit stappenplan geldt voor hoofdkussens, maar ook voor sierkussens van een webshop zoals De Kussenwinkel.

1. Verwijder de kussensloop en doe de kussens in de wasmachine.
2. Voeg wasmiddel toe. Eén schepje wasmiddel volstaat voor twee kussens, maar om de kussens extra wit te krijgen, kun je ook een dopje bleekwater toevoegen. Bij sierkussens is dit niet aan te raden.
3. Stel de wasmachine in volgens de aanwijzingen op het waslabel en draai twee reinigingscyclussen.
4. Doe de kussens in de droger op een lage stand. Je wilt natuurlijk niet dat de kussens krimpen!
5. Voeg eventueel een tennisbal toe. Dat zorgt ervoor dat de kussens bol blijven en niet plat worden.
6. Kijk of de kussens echt helemaal droog zijn en voel goed in het midden. Voelen de kussens nog niet droog aan? Herhaal het droogproces en controleer ze nogmaals.

Extra tip: Een donzen kussen moet iets anders gewassen worden dan een ‘regulier’ hoofdkussen. Zet de wasmachine dan op 60 graden of breng het kussen naar de stomerij. Zo weet je zeker dat je niet aan veerkracht verliest. Bovenstaande wasmethode is bruikbaar voor ganzen- en eendendons kussens.