Lampen voor een nieuwe woning

11 Dec 2020

Lampen voor een nieuwe woning

Het is altijd super spannend om te gaan verhuizen. Je verlaat je vertrouwde woning en ruilt het om voor iets nieuws. Misschien moet je nieuwe woning nog wel verbouwd worden en valt er nog veel aan te klussen. Maar dat maakt het ook een stuk leuker, je kan de woning helemaal naar jouw smaak en wensen inrichten. Je wilt vooral dat je nieuwe woning sfeer bevat en een warme uitstraling geeft. Om sfeer te creëren is licht een belangrijke factor, maar ook kleur op je muren bepalen voor een groot deel de uitstraling van je huis. Door woonaccessoires toe te voegen, creëer je al gelijk een gezellige sfeer in je huis. Pas wel op dat het niet te veel wordt. In dit artikel ga ik je vertellen welke lampen je het beste kan gebruiken voor je nieuwe woning. 

Stijl van je woning

Voordat je gaat bepalen welke lampen je in je huis wilt, is het eerst belangrijk om te kiezen wat voor stijl je in huis wilt brengen. Bij een industriële stijl past een wandlamp industrieel goed. Probeer ook in een stijl te werken en niet verschillende stijlen met elkaar te combineren. Wanneer je dit doet, merk je dat je huis al snel uit balans raakt. Om te beginnen kun je een moodboard maken, hierdoor krijg je een duidelijk beeld van wat je mooi vind. Maar ook kun je af en toe terug kijken naar de moodboard om zo jezelf aan te herinneren wat je mooi vindt en voor welke stijl je gaat. Er is tegenwoordig zoveel aanbod, waardoor er af en toe teveel keuze is.

Lampen voor verschillende ruimtes

Je hebt verschillende ruimtes in te richten,  iedere ruimte is weer anders en heeft een andere sfeer . Denk maar aan de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamers. Wanneer je hoog plafond hebt, is het leuk om boven de eettafel een hanglamp te monteren. Kies voor een hanglamp die ook dient een pronkstuk van je huis. In de keuken zal ik vooral gaan voor veel verlichting, je bent er aan het koken en wilt goed kunnen zien. Vaak heb je een verlichting in je afzuigkap zitten waardoor je het gasfornuis goed kan zien. Voor in de slaapkamer kan je kijken naar wat meer subtiele verlichting. Kies dan voor spotjes, deze kun je dimmen waardoor je de juiste sfeer in je slaapkamer kan brengen. Voor in de badkamer zou ik vooral kiezen voor licht wat niet te fel is maar ook niet te zacht. Want het moet nog steeds wel functioneren als badkamer. Maar nu hebben we het alleen over lampen voor in huis gehad, maar het kan ook zijn dat je buitenverlichting nodig hebt. Voor buiten is het handig om te werken met Directlampen. Zeker in de wintermaanden is het handig om tuinverlichting te hebben hangen, zo kan je nog steeds naar buiten kijken zonder dat je naar een zwart vlak zit te kijken.