Minder stress om het huishouden met 6 handige tips

19 Oct 2020

Minder stress om het huishouden met 6 handige tips

Heb je ‘s morgens ook te weinig tijd en schiet het ontbijt er altijd bij in? Maak je je altijd druk wat er nog allemaal moet gebeuren voordat je naar je werk toe gaat of de kinderen naar school moet brengen? Hieronder staan 6 tips om het huishouden makkelijker te maken en soepel te laten verlopen. Op deze manier kun je veel meer van het leven genieten, je leeft tenslotte maar 1 keer!

Voorbereid in de morgen is een dag zonder zorgen

Snooze je altijd veel te lang of heb je een uitgebreid ochtend ritueel? Probeer dan ‘s avond alvast een aantal dingen voor te bereiden. Leg bijvoorbeeld je kleren alvast klaar, pak je tas in en zet de vuilniszak buiten. De volgende ochtend kun je dan heerlijk genieten van die extra minuutjes in bed of een uitgebreid ontbijt maken en zo de dag zonder stress beginnen.

Relaxt thuis kunnen komen

Als je je ‘s morgens bedenkt wat je alvast kunt doen scheelt dat veel als je thuis komt na een drukke dag werken. Ruim alvast de vaatwasser uit of zet een wasje klaar die gelijk in de machine kan. Zo kun je als je ‘s middags thuis komt eerst even ontspannen en hoef je niet gelijk aan de slag met het huishouden.

Als uitgeslapen mens de dag trotseren

Lekker bankhangen tot laat in de avond is natuurlijk heerlijk, maar is het echt nodig iedere avond? Vooral als je er iedere dag rond 7 uur uit moet is het niet goed voor je. Zoek daarom wat vroeger je bed op, zo ontspan je en kun je beter je bed uit komen als de wekker gaat.

Laat die snoozeknop eens voor wat het is

Tijd te kort in de ochtend wekt stress op en is zeker geen fijne manier om de dag te beginnen. Als je ‘s avonds op tijd naar bed toe gaat, ben je de volgende dag goed uitgerust en zit je vol met energie. Snooze een keer niet, en je zult merken dat je ineens tijd over hebt. Deze tijd kun je gebruiken om goed wakker te worden, een minuutje langer onder de douche te staan of een lekker ontbijtje te maken.

Hulp bij het huishouden

Wordt het huishouden te veel in combinatie met je werk? Dan kan een huishoudelijke hulp een perfecte uitkomst zijn. Iemand in je vriendenkring kan ook een oplossing zijn, maar die wil je natuurlijk ook niet teveel belasten. Het scheelt enorm veel tijd en stress als de huishoudelijke hulp wekelijks komt helpen met de huishouding en taken zoals de badkamer of de strijk uit handen neemt.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Zoals er al gezegd werd: je leeft maar 1 keer, geniet dus van het leven en maak het jezelf niet te moeilijk. Het huishouden moet gebeuren, maar maak het niet de leidraad van je leven. Gun jezelf die vrije tijd na een drukke werkdag en geniet van je gezin en andere vrijetijdsbestedingen.