Op deze manier creëer je een moderne kantoorinrichting

23 Jan 2021

Op deze manier creëer je een moderne kantoorinrichting

Ben je opzoek naar inspiratie voor een moderne kantoorinrichting, dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn bepaalde elementen die vaak terugkomen in een moderne kantoorinrichting. Zo is een goede bureaustoel niet te missen in een kantoor. Ik ga je in dit artikel tips geven voor hoe jij je kantoor modern kan maken. 

Samenstelling van teams

Binnen een bedrijf heb je verschillende teams. Deze kunnen nauw met elkaar samenwerken of juist individueel aan de slag gaan. Het is daarom belangrijk dat je goed kijkt naar hoe je de ruimte van je pand gaat indelen zodat het voor iedereen een optimale werkplek wordt. Zo kan het ook zijn dat er mensen zijn die geconcentreerd aan het werk moeten, waardoor ze een eigen kantoorruimte nodig hebben. Wanneer je in een team werkt is het belangrijk dat mensen elkaar makkelijk en snel op de hoogte kunnen houden van wat er gaande is. 

Kantoormeubilair

Bij het inrichten van een kantoor, is meubilair erg belangrijk. Je kunt het beste topkwaliteit kantoormeubelen aanschaffen aangezien deze meer kwaliteit bieden dan meubels van de Ikea. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken welke meubels het beste bij jouw bedrijfsidentiteit pasen. Comfort en functionaliteit spelen een belangrijke rol in een moderne kantoorinrichting. Werknemers moeten namelijk wel de hele dag comfortabel kunnen zitten aan een bureau. Daarom is het verstandig om voor verstelbare tafels en stoelen te gaan, zo kan iedere werknemer het instellen naar wens. Zo creëer je ook flexwerkplekken, waardoor iedereen gebruik kan maken van de werkplek. Sta bureaus zijn tegenwoordig ook een optie, zo kunnen mensen staand werken. Havic heeft kantoormeubelen van topkwaliteit, waardoor je voor een aantal jaar geen nieuwe meubels voor je kantoor hoeft aan te schaffen. 

Daglicht en goede lampen

Werknemers hechten veel waarde aan daglicht, zeker als je de hele dag op een kantoor aan het werken bent. Daarnaast is het ook erg belangrijk voor het welzijn van de mens. Er is bewezen dat voldoende daglicht werknemers op energieniveau houdt en dat ze zich hierdoor beter kunnen concentreren. Wanneer je weinig of kleine ramen hebt op kantoor, kun je met lampen daglicht nabootsen. Zo kan je er voor zorgen dat het lijkt of je werknemers de hele dag in natuurlijk daglicht aan het werken zijn. 

Bewegen is belangrijk

Bewegen is erg belangrijk, zeker als je de hele dag zit. De meeste mensen gaan tijdens hun pauze even een rondje wandelen, waardoor ze wat beweging krijgen op een dag. Maar je kunt er ook voor kiezen om wat bewegingsmogelijkheden te creëren voor je werknemers door een ping pong tafel neer te zetten.  Hierdoor kunnen je werknemers extra energie krijgen en meer beweging. Je kunt hiervoor een aparte ruimte voor maken in je bedrijfspand.