Tips bij het inrichten van de eetkamer

08 Jan 2021

Tips bij het inrichten van de eetkamer

Vaak wordt er veel besproken aan de eettafel! Dit kunnen serieuze gesprekken zijn, maar ook voor kinderen is het de perfecte plek om te knutselen. Vaak vervult de eettafel meerdere taken in een huis. De eettafel kan staan in de keuken maar ook kan je een aparte eetkamer maken waar je de eettafel kan plaatsen. In dit artikel ga je vertellen hoe jij het beste je eetkamer kan inrichten. 

Functie bepalen

Als je genoeg plek hebt in je huis, kan je ervoor kiezen om een eetkamer te maken. Maar voordat je begint met het inrichten van je eetkamer, is het belangrijk om de functies van je eetkamer te bepalen. Je kunt een eetkamer alleen gebruiken om te eten, of wil je er ook een gezellig plekje van maken waar je koffie kan drinken met je vriendinnen. Vaak zie je dat de eetkamer een centrale plek in het huis wordt waar je ook kunt werken. Verder is het  ook een gezellige kamer waar je leuke diners kunt geven voor vrienden. Voor kinderen is het vaak de ideale plek om te knutselen en als ze ouder zijn om hun huiswerk te maken. Je kunt de eetkamer voor meerdere doelen gebruiken. Om een fijne eetruimte te maken heb je comfortabele stoelen en een hanglamp eettafel nodig. Want als je er bijvoorbeeld ook wilt werken heb je wel goede verlichting nodig. Je kunt prachtige verlichting kopen bij Design lampen van LampTwist, zij hebben een breed assortiment in lampen. Bij een lamp is het voornamelijk ook belangrijk dat het sfeer geeft, zeker in de eetkamer is dat belangrijk. Want als er geen sfeer is, ga je er ook niet zitten. 

Inrichten van de eetkamer

Als je hebt besloten wat de functie van je eetkamer gaat zijn, kan je beginnen met het inrichten ervan. Het belangrijkste is natuurlijk de eettafel, hierbij moet je goed kijken naar hoe groot de ruimte van de kamer is. Wanneer je een grote ruimte tot je beschikking hebt, kun je kiezen voor een lange tafel. Wanneer je ‘s avonds graag uitgebreid aan tafel zit, zou ik je aanraden om voor een rechthoekige eettafel te gaan. Je kunt hierbij makkelijk het speelgoed en het huiswerk van de kinderen opzij schuiven en plaats maken voor het avondeten. Dit is vooral leuk voor tijdens etentjes met vrienden en met kerst. Als je niet zo’n grote ruimte hebt voor een eetkamer, zal ik je aanraden om het compact te houden. Voor een kleine eetkamer zou ik kiezen voor een ronde tafel, deze nemen vaak weinig ruimte in beslag. Je kunt nog steeds aan deze tafel zes personen kwijt, dus genoeg plaats als er mensen willen mee eten. Als zes plekken te weinig zijn, kan je ook kiezen voor een tafel die je kan uitschuiven, hierdoor kan je snel meer plekken creëren.