Tips bij het kopen van een bureaustoel

29 Mar 2021

Tips bij het kopen van een bureaustoel

Het kopen van een bureaustoel is geen gemakkelijk proces. Een bureaustoel moet immers goed zitten, met name voor mensen die hem veel gebruiken voor bijvoorbeeld werk. Het is daarom belangrijk dat je een stoel uitzoekt die je lichaam goed ondersteunt. Mensen gaan toch nog te vaak af op hoe een stoel eruit ziet, in plaats van hoe comfortabel deze zit. Een goed voorbeeld hiervan is de Ikea kuipstoel, ziet er leuk uit maar is niet goed voor je rug en zeker niet geschikt om uren op te zitten. Zeker nu in corona tijd is het belangrijk dat je ook thuis een goede bureaustoel hebt; dit kan je wat afspraken bij de fysio besparen! We vertellen je graag waar je op moet letten als je een bureaustoel koopt.

Hoeveel uren zit je op je bureaustoel?

Breng je veel tijd op je bureaustoel door, dan is het het belangrijk om een goede bureaustoel uit te kiezen. Zeker bij een kantoorbaan waar je de hele dag achter je bureau zit, is het noodzakelijk dat je op een goede, ergonomische bureaustoel werkt. Hierdoor voorkom je namelijk rugklachten en vermoeidheid. Uiteindelijk bevordert dat ook weer de productiviteit tijdens het werken.

Werk je nu veel thuis? Ook dan is het natuurlijk belangrijk dat je ergonomisch werkt. Maar zelfs als je wat minder vaak gebruik maakt van een bureaustoel is het verstandig om een ergonomische bureaustoel te kiezen. Het is eigenlijk gewoon een must, wil je op een verantwoorde manier achter een bureau werken en je lichaam de juiste ondersteuning bieden.

De juiste lengte

Bij het kopen van een bureaustoel is het belangrijk dat je erop let of de stoel past bij je lengte en gewicht. Zo is het onder andere belangrijk dat je jouw voeten plat op de grond kan zetten. Daarnaast is het van belang dat je onderbenen en bovenbenen een hoek van 90 graden kunnen maken. Gelukkig zijn er (online) genoeg bureaustoelen te vinden die bijvoorbeeld in hoogte verstelbaar zijn. Een bureaustoel moet jouw lichaam namelijk in elke zithouding steun geven. Zorg er daarom voor dat je jouw stoel goed afstelt op jouw lichaam. Zo voorkom je lichaamsklachten.

Leuning

Kies voor een bureaustoel waarbij je de arm en de rugleuning kan verstellen. Zeker als je last hebt van rugklachten is het belangrijk dat je de stoel helemaal naar jouw wensen kan instellen. Met een lendensteun kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de onderrug goed wordt ondersteund. Armleuningen zijn voornamelijk bedoeld om je armen te ondersteunen, waardoor je armen en schouders weer kunnen ontspannen.

Design van de stoel

Heeft je bureaustoel een belangrijke plek in je huis of is deze is in het zicht wanneer je visite over de vloer hebt, dan is het voor jou misschien belangrijk dat de stoel er ook mooi uitziet. Je kan dan kiezen voor een design bureaustoel. Vergeet echter niet dat de functionaliteit belangrijker is dan het uiterlijk. Gelukkig zijn er genoeg bureaustoelen die er mooi uitzien en ook nog eens functioneel zijn.