Tips voor het aanschaffen van nieuwe meubels

04 Dec 2020

Tips voor het aanschaffen van nieuwe meubels

Na tijdje ben je verkeken op je meubels, je hebt ze al een aantal jaar staan en nu gaan ze je vervelen. Het is dan tijd voor nieuwe meubels en misschien ook wel een nieuwe stijl. Vaak is dit dus een lastig, want nu moet je keuzes gaan maken. Vaak heb je een idee in je hoofd van hoe je het wil hebben, maar nu moet je daar nog naar opzoek gaan. Dat kan lastig zijn, omdat het gene wat jij wilt niet bestaat. Bij het aanschaffen van nieuwe meubels, kan je ook een totaal andere kant op gaan qua stijl. Misschien wil je geen stoffe bank meer, maar nu een leren bank. Die houten meubels ruil je in voor hoogglans meubels. Kort samengevat er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, als je nieuwe meubels aanschaft. In dit artikel ga ik vertellen waar je rekening mee moeten houden als je nieuwe meubels gaat kopen. 

Kwaliteit 

Ze zeggen vaak dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Dit geldt dan ook zeker als het gaat om meubels. De meeste mensen hebben geen zin en geen budget om elk jaar nieuwe meubels aan te schaffen. Daarom is het goed om na te denken of je voor kwaliteit gaat. Je weet dat wanneer je een witte stoffen bank bij de Ikea aanschaft, dat die niet lang mee zal gaan. Zeker als je kleine kinderen en huisdieren hebt, is dat geen goed idee. Bij dure meubels is het vaak dat je er jarenlang plezier van hebt, ook al is het vaak wel wat prijzig in aanschaf. 

Functioneel

Het is belangrijk dat de meubels die je kiest ook functioneel zijn. Dit houdt dus in dat de meubels makkelijk schoon te maken zijn en dat vlekken eenvoudig te verwijderen zijn. Ben je iemand die snel van huis wisselt of heb je misschien een nieuw huis op het oog, kies dan niet voor meubels die je moet monteren. Ook is het handig om in gedachte te houden dat de meubels wel door je deur opening moeten passen en je trapgat. Het handige is dat bij de meubels online, vaak afmetingen staan vermeld. Hierdoor kan jij al thuis aan de slag met het opmeten van je deuren bijvoorbeeld, zo weet je precies naar wat voor meubels je moet kijken. Er worden de laatste tijd veel meubels online gekocht, dit komt omdat er online een breder aanbod in assortiment is dan in de winkels. 

Wooninspiratie 

Naast dat je kwaliteit wilt maar ook dat het functioneel is, moet het er natuurlijk ook nog leuk uit zien. En dit is vaak een lastig punt, omdat er zoveel verschillende soorten stijlen zijn. Misschien ben je wel helemaal klaar met de moderne stijl in je huis en wil je van dat zwart en wit af. Dan kan een landelijke stijl misschien iets voor jou zijn, totaal is iets anders. Op de website van Furnea heb je super handig een hele lijst met wooninspiratie met daarin verschillende woonstijlen. Deze website kan jou wellicht helpen met het uitzoeken van een nieuwe woonstijl voor in je huis.