Tips voor het inrichten van je huis

11 Apr 2021

Tips voor het inrichten van je huis

Heb je net getekend voor je eerste koophuis of ga je huren, dan is het alleen nog maar wachten totdat je erin kunt. In de tussentijd kan je wel aan de slag met het inrichten van je woning. Het is lastig om misschien een stijl te creëren en te bepalen welke kleuren en materialen jij je thuis in voelt. Hieronder kan je een aantal woontips lezen, zodat jij kunt beginnen met het creëren van je droomhuis. 

Maak een moodboard

Voordat je begint met het maken van een moodboard, ga je op zoek naar wooninspiratie en leuke interieur ideeën. Je kunt hiervoor woonwinkels of woonmagazines gebruiken om inspiratie in op te doen. Maar je kunt ook gebruik maken van de app Pinterest, hier kun je online inspiratie opdoen. Wanneer je dan leuke woonideeën hebt gevonden, is het de bedoeling dat je een selectie gaat maken van de mooiste meubelen, kleuren en accessoires. Van deze selectie maak je dan een moodboard, hierdoor krijg je een mooi overzicht van de stijl die je wilt gebruiken voor je nieuwe woning. Je kunt een moodboard op verschillende manieren maken, je kunt gaan knippen en plakken. Maar je kunt hiervoor ook de app Pinterest gebruiken, hierdoor kan je op een makkelijke manier je favoriete afbeeldingen opslaan. 

Bepaal je kleurenpalet

Een kleur is heel bepalend voor je interieur, kies daarom voor een kleur waar jij je goed bij voelt. Je kunt namelijk kiezen voor felle kleuren, hierbij moet je wel rekening houden met de accessoires in huis. Wanneer je kiest voor rustige kleuren zoals pastel kleuren, kan je kiezen voor iets meer opvallende accessoires. Je kunt meubels kopen bij Nancy HomeStore, ze hebben een groot assortiment in verschillende meubels. Hier passen bijna alle kleuren goed bij, dus wanneer je nog niet helemaal uit de kleur bent kan je het beste voor wit gaan.

Kies jouw woonstijl

Misschien heb je wel spullen van je vorige huis die je kunt meenemen naar je nieuwe huis. Maar een nieuwe huis geeft ook de mogelijkheid om een hele nieuwe woonstijl te kiezen. Je oude huis kan een landelijke uitstraling hebben, maar smaken veranderen. Je kunt dan bijvoorbeeld gaan voor een meer stoer industrieel interieur. Het leuke hieraan is dat je aan de slag kan gaan met het aanschaffen van nieuwe accessoires. Het is belangrijk dat de stijl die je kiest, als thuis voelt.

Maak een lichtplan

Verlichting is erg belangrijk in een huis, misschien niet het eerste waar je aan denkt. Het is slim om eerst in kaart te brengen waar je aansluitpunten en stopcontacten zitten. Vervolgens maak je een lichtplan door te bepalen op welke plek wat voor soort licht er nodig is.