Tips voor praktische badkamermeubels

31 Jan 2021

Tips voor praktische badkamermeubels

Een badkamer uitzoeken is niet zo gedaan en kan daarom ook veel tijd kosten. Badkamers zijn over het algemeen heel persoonlijk, sommige mensen vinden het fijn om een raam in hun badkamer te hebben, andere willen dat liever niet. Vaak ligt het er ook aan of je een grote ruimte hebt om te vullen of dat het juist klein is waardoor je praktisch met de ruimte moet omgaan. Het is daarom belangrijk om badkamermeubels te kiezen die bij jouw wensen passen. Hieronder ga ik je een paar tips geven over hoe jij de beste keuze in badkamermeubels kan maken. 

Opbergen

Een badkamer kan er al snel rommelig uitzien. Het kan daarom erg handig zijn om plaatsen te hebben waar je dingen kan opbergen. Zo is een een kast onder de wastafel een handige plek om je tandenborstels in op te bergen. Maar ook kan je kleine spulletjes zoals medicijnen en pleisters hier makkelijk in opbergen. Het is daarom verstandig om hier een vaste plaats voor te maken, zodat je deze spullen altijd kan vinden wanneer het nodig is. Daarnaast is het handig om een kast te hebben voor je handdoeken, aangezien je deze nodig hebt in de badkamer. Ook zijn kasten onder wastafels erg praktisch, aangezien de wastafel toch al plek in neemt en hierdoor een kast niet in de weg zit.  Zo is deze badkamermeubel zeer praktisch voor in je badkamer. Je kunt voor badkamermeubel zwart kiezen, om zo te voorkomen dat de kleur van je kasten na een tijdje verkleuren. 

Toilet

Je kunt ervoor kiezen om een toilet te plaatsen in je badkamer, zeker als je badkamer op de 1ste verdieping van je huis plaatsvindt. Vaak zie je dat er op de begane grond er een toilet is, maar op de 1ste verdieping niet. Door een toilet in je badkamer te plaatsen, voorkom je dat je telkens naar beneden moet lopen wanneer je naar het toilet gaat. Vaak is dit erg handig voor als je nachts vaak naar het toilet moet. Ik zou je zeker een toilet in je badkamer aanraden wanneer je er ruimte voor hebt, anders kun je er beter voor kiezen om de toilet ergens anders los in het huis te plaatsen.

Douchecabine

Je kunt kiezen uit verschillende douchecabines. Kijk wel goed naar de ruimte in je badkamer, hierdoor kun je bepalen welke douchecabine het beste in jouw badkamer past. Als je een kleine badkamer hebt, zou ik je aanraden om voor een inloopdouche te gaan. Hiervoor hoef je alleen een wandje te plaatsen, let wel op dat deze waterdicht is. Het beste is om naar een badkamerspecialist te gaan, die hierin gespecialiseerd is. Zij kunnen jouw vaak helpen bij het inrichten van je badkamer en badkamermeubels op maat bestellen.