Vijf tips voor het inrichten van keukens

14 May 2021

Vijf tips voor het inrichten van keukens

Een keuken inrichten kan een moeilijke klus zijn. Wanneer je een grote keuken mag inrichten hoef je niet snel rekening te houden met de ruimte, bij het inrichten van een kleine keuken wel. Het indelen van een keuken kan erg lastig zijn, want wat is nou een handige plek om je wasbak te plaatsen en heb je wel genoeg ruimte voor een vaatwasser of kom je dan ruimte te kort voor je pannen en borden. Daarnaast moet je ook nog de style bepalen van je keuken, voor welke kleuren en materialen ga je. Een keuken inrichten is niet makkelijk. Hieronder kun je een aantal tips lezen voor het inrichten van een kleine keuken. 

Tip 1: ga voor een goede basiskleur

Neutrale kleuren doen het altijd goed in een kleine ruimtes. Door lichte kleuren krijg je namelijk het gevoel dat de ruimte groter lijkt. De kleurtrend op dit moment is beige, ga voor een zachte beige kleur op de muur en witte kast deurtjes. Je zult zien dat er een mooi contrast ontstaat tussen deze twee kleuren. 

Tip 2: hoog is niet altijd goed

Wanneer je een kleine ruimte hebt als keuken, kan je nadenken om de hoogte in te gaan. Natuurlijk heb je al een afzuigkap die boven het fornuis hangt. Je kunt kijken of het plafond eventueel hoger gemaakt kan worden. Probeer wel het plafond zo licht mogelijk te houden, dit zorgt namelijk voor meer ruimte. Vaak is het wel zo dat je in een kleine keuken weinig opbergruimte hebt, waardoor hoge kastjes een grote uitkomst kunnen bieden. Een oven neemt daarin ook veel plek in, je kunt er daarom voor kiezen om een combimagnetrons te kiezen, deze kun je dan ergens los neerzetten op je keukenblok. 

Tip 3: een dubbele keuken

Wanneer je een lange keuken hebt, kan je er voor kiezen om voor een dubbele keuken te gaan. Hierbij kan je overwegen om een deel van de keuken tegen de ene muur te plaatsen en de andere kant te gebruiken voor keukenkasten om hierin je spullen op te bergen.

Tip 4: planken aan de wand

In een keuken moet je toch je spullen kwijt, je kunt er dan voor kiezen om planken aan de muur op te hangen. Dit is vooral handig wanneer je weinig loopruimte in huis hebt. Je kunt een aantal planken boven elkaar hangen, zo benut je de hele muur. Je kunt van alles op deze planken neerzetten, glazen of mokken. 

Tip 5: greeploze deurtjes

Om je keuken mooi strak en modern te krijgen, kan je voor deurtjes zonder greepjes kiezen. Het ziet er super mooi uit, omdat er niets uitsteekt. Hierdoor gaan de keukendeurtjes in elkaar op, dit maakt de ruimte groter. Je kunt op vele manieren je kleine keuken toch ruim laten lijken.