Voordelen van spiegels in je interieur

19 Mar 2021

Voordelen van spiegels in je interieur

Een spiegel is voornamelijk een gebruiksvoorwerp, maar je kunt een spiegel ook zien als een interieurstuk in je huis. Een spiegel kan je gebruiken voor verschillende doelen, bijvoorbeeld om je make-up aan te brengen of te zien of je kleren goed staan. Hieronder kun je lezen wat de voordelen van spiegels zijn in je interieur en waar je op moet letten als je een spiegel koopt. 

Maakt je kamer groter

Als je de kamer groter wilt laten kijken, is het slim om een spiegel aan de muur op te hangen. Op deze manier reflecteer je een groot deel van de kamer in de spiegel, en lijkt de kamer opeens veel groter. Door een spiegelwand te creëren van boven tot beneden, krijg je het idee dat er nog een andere ruimte achter zit. Een ander vergrotend effect van spiegels zijn door twee aan elkaar grenzende wanden spiegels op te hangen. Dus een spiegel aan elke wand, je kunt dit bijvoorbeeld makkelijk doen in je eetkamer hierdoor lijkt het een stuk groter.  

Spiegels combineren

Je kunt er voor kiezen om meerdere spiegels aan de wand op te hangen, het is dan vergelijkbaar met een wand vol lijsten. Het is daarbij leuk om allemaal verschillende soorten spiegels op te hangen, maar wel van dezelfde materialen. Een trend van de afgelopen jaren zijn rotan spiegels, deze spiegels zijn allemaal gemaakt van hout en riet. Maar deze spiegels kun je vinden in verschillende designs, zoals een bloem of zon. Door deze spiegels met elkaar te combineren, creëer je een wand met alleen maar spiegels. Als je juist voor een opvallende muur wilt gaan, kun je afwisselen in formaat, kleur, model en materiaal. Als je juist rust wilt creëren, kan je kiezen voor spiegels die allemaal dezelfde kleur en materialen hebben. 

Ontwerp je eigen spiegels

Heb je een bepaald idee in je hoofd voor een spiegel, maar kun je dat nergens vinden. Dan kan je er voor kiezen om spiegel op maat te maken. Hierbij kan je makkelijk zelf bepalen hoe groot je spiegel moet worden. Dit is voornamelijk handig als de standaard maten van de spiegels niet in jouw huis passen. Je kunt hierbij zelf de kleur en het formaat bepalen van de spiegels. Je kunt jouw spiegels in kleine details personaliseren en de lijsten op maat laten maken.

Tips voor het kopen van een spiegel

Wil je graag een spiegel aanschaffen voor in huis, dan zijn hier een aantal tips waar je op moet letten. Meet op hoe groot de spiegel mag zijn, zo voorkom je dat je een te kleine of te grote spiegel uitkiest. Daarnaast kan de vorm van de spiegel ook invloed hebben op de uitstraling van een ruimte. Een rechthoekige spiegel oogt vaak wat strakker en is er minimalistisch. Een ronde spiegel is juist het tegenovergestelde en zorgt juist voor een vriendelijke en warme sfeer.