Waarom zou je comfort nog langer uitstellen?

05 May 2021

Waarom zou je comfort nog langer uitstellen?

Hoe vaak denk jij, terwijl je je gewoon in je eigen huis bevindt, niet ‘wat zou het fijn zijn als…’ of ‘het zou echt handiger zijn als ik niet...’? Bijna iedereen loopt wel tegen zaken aan die een stuk gemakkelijker, comfortabeler of veiliger kunnen, ook gewoon in het eigen huis, juist daar zelfs. Maar hoe vaak onderneem je op basis van dat soort gedachten en constateringen ook echt actie? Hoe vaak besluit je om het probleem of ongemak op te lossen? Het is opvallend dat heel veel mensen heel goed weten waar binnen hun woning de knelpunten zitten en wat ze graag anders zouden willen, maar niet de actie ondernemen om het op te lossen. En dat terwijl dit vaak gemakkelijker en goedkoper is dan ze vooraf denken, terwijl het extra comfort dat kan worden gerealiseerd bijna onbetaalbaar is.

We accepteren wat we hebben

Binnen ons eigen huis hebben we vaak de neiging om de dingen te nemen zoals ze zijn. We wonen er vaak al zo lang, en zijn zo aan alles gewend, dat we het voor lief nemen. We hebben leren leven met die ene veel te hoge drempel. Met die trap die eigenlijk net iets te steil is. Met die badkuip die nooit gebruikt wordt, maar waar we wel iedere keer in en ook weer uit moeten klimmen als we willen douchen. Zo is ons huis nu eenmaal, en we maken het op een of andere manier wel werkend.

Het grappige is dat vrijwel al dit soort ongemakken heel gemakkelijk op te lossen zijn. We komen echter simpelweg niet op het idee om er iets aan te doen, omdat we al zo lang gewend zijn dat het nu eenmaal zo is. Maar zou het niet heerlijk zijn om al die dingen waar je ongemak aan beleeft in één keer goed aan te pakken?

Zo fijn mogelijk leven

Als je nu eens alle dingen die je eigenlijk vervelend vindt in je woning zo aan zou passen dat je er geen last meer van hebt, hoe comfortabel zou dat zijn? Ja, dat kost je even een investering, maar comfort mag wat kosten, toch?

Daar komt bij dat deze kosten vaak best mee kunnen vallen. De traplift prijs ligt lager dan menigeen denkt, terwijl je juist van zo’n handige lift iedere dag heel veel plezier kunt hebben. Nooit die vervelende trap waar je je niet helemaal veilig op voelt op hoeven klimmen, hoe heerlijk is dat? Bekijk hier alle mogelijkheden: https://handicare-trapliften.nl/.

Even op een andere manier naar je huis kijken. Bewust letten op wat je eigenlijk vervelend vindt, en dit proberen op te lossen. Het kan echt een wereld van verschil maken op het gebied van comfort!