7 Geweldige Gewassen om Nu nog te Zaaien in je Moestuin

25 Sep 2023

7 Geweldige Gewassen om Nu nog te Zaaien in je Moestuin

De moestuin is een plek van pure vreugde voor veel tuinliefhebbers. Het zien groeien en bloeien van je eigen groenten en kruiden, en uiteindelijk de oogst ervan, is een onvergelijkbare ervaring. Maar welke gewassen zijn ideaal om nu nog te zaaien in je moestuin? In dit uitgebreide artikel ontdek je 7 fantastische opties en krijg je waardevolle tips en tricks om het zaaien tot een groot succes te maken.

Sla

Sla is een absolute favoriet onder moestuiniers. Deze groente is niet alleen knapperig en smakelijk, maar ook buitengewoon gezond. Wat veel mensen niet weten, is dat sla bijna het hele jaar door gezaaid kan worden, vooral als je kiest voor het zaaien in potten. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Ontdek dan alles over stap voor stap sla zaaien in pot en geef je moestuin een frisse boost.

Radijsjes

Radijsjes zijn de perfecte keuze voor de ongeduldige tuinier. Deze kleine, pittige groenten groeien razendsnel en kunnen al binnen enkele weken na het zaaien worden geoogst. Ze voegen een heerlijke crunch toe aan salades en zijn ook heerlijk als tussendoortje.

Spinazie

Spinazie is een voedzame bladgroente die in veel gerechten kan worden gebruikt. Of je het nu wilt stomen, roerbakken of rauw wilt eten in een salade, spinazie is veelzijdig en gezond. Het mooie van spinazie is dat je het zowel in het voorjaar als in het najaar kunt zaaien, waardoor je bijna het hele jaar door verse spinazie kunt hebben.

Rucola

Rucola, vaak raket genoemd, is een pittige bladgroente die je salades, pizza's en pasta's een extra dimensie geeft. Het groeit snel en is ideaal voor opeenvolgende zaaiingen, zodat je gedurende het seizoen steeds weer verse rucola kunt oogsten.

Wortelen

Wortelen zijn een must-have in elke moestuin. Ze zijn knapperig, zoet en zitten boordevol voedingsstoffen. Bovendien zijn ze vrij eenvoudig te kweken, mits je zorgt voor een diepe, losse grond waarin ze kunnen groeien.

Bieten

Bieten zijn zowel smakelijk als voedzaam. Ze kunnen rauw worden gegeten, geroosterd, gestoomd of zelfs worden verwerkt in smoothies. Hun diepe, aardse smaak is onmiskenbaar en ze voegen een prachtige kleur toe aan je bord.

Kruiden

Elke moestuin kan opfleuren met een selectie van verse kruiden. Of je nu houdt van basilicum, peterselie, munt of koriander, er zijn talloze kruiden die je kunt zaaien voor een constante aanvoer van verse smaken. Wil je meer weten over het zaaien van kruiden in de moestuin? Klik dan op de link voor uitgebreide tips en adviezen.

Conclusie

Het is altijd een goed moment om te beginnen met zaaien in je moestuin. Er zijn zoveel gewassen die je ook later in het seizoen nog kunt planten. Met de juiste zorg en aandacht kun je nog maandenlang genieten van je eigen oogst. Dus waar wacht je nog op? Trek je tuinhandschoenen aan, pak je zaden en begin aan je moestuinavontuur!