Waterontharders worden steeds populairder in het Nederlands huishouden

13 Feb 2023

Waterontharders worden steeds populairder in het Nederlands huishouden

De laatste jaren worden waterontharders steeds populairder in het Nederlandse huishouden. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor waterontharders. In dit artikel gaan we in op de voordelen van waterontharders, de prijs van waterontharders en de verschillende typen waterontharders die er zijn.

 

Waarom Kiezen Steeds Meer Mensen Voor Waterontharders?

 

Waterontharders zijn een goede oplossing voor hard water. Hard water bevat een hoog gehalte aan mineralen zoals calcium en magnesium. Deze mineralen vormen een laagje in leidingen en hebben invloed op de kwaliteit van water.

Hard water kan leiden tot problemen zoals kalkaanslag, roestvlekken in wasgoed en resten in baden en douches. Waterontharders verwijderen de mineralen uit het water waardoor de kwaliteit van het water verbetert. Ook is het gemakkelijker om schoon te maken omdat er geen kalkaanslag meer achterblijft.

De Prijs van Waterontharders

De prijs van een waterontharder hangt af van het type en het merk. Er zijn verschillende waterontharders op de markt waar je uit kunt kiezen. De prijzen variëren van €750 tot €3000. Er zijn ook waterontharders die je kunt huren. Als je voor een waterontharder kiest, is het belangrijk om goed te kijken naar de specificaties en de prijs.

Verschillende Types Waterontharders

Er zijn verschillende types waterontharders op de markt. De meest voorkomende waterontharders zijn ionenwisselaars en katalysators.

Ionenwisselaars werken door het calcium en magnesium te verwijderen uit het water. Hiervoor gebruiken ze Ion Exchangers. Deze Ion Exchangers wisselen calcium en magnesium uit voor natrium.

Katalysators zijn ook een populaire keuze. Katalysators werken door het harde water te zuiveren met behulp van een katalysatormedium. Dit medium is een verbinding die het calcium en magnesium niet laat neerslaan.

Conclusie

Waterontharders worden steeds populairder in het Nederlandse huishouden. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor waterontharders, waaronder het verbeteren van de kwaliteit van het water, het verwijderen van kalkaanslag en het verminderen van schoonmaaktijd. De prijs van waterontharders is afhankelijk van het type en het merk. Er zijn twee populaire types waterontharders, namelijk ionenwisselaars en katalysators.