Zo geef je je interieur een warme uitstraling

19 Oct 2020

Zo geef je je interieur een warme uitstraling

Voor veel mensen betekent de herfst dat het tijd is om het interieur weer wat gezelliger, knusser en warmer in te richten. De zomer mocht misschien voor velen wat langer duren dan ‘ie deed, maar de herfst is ook wel erg lekker knus. Lekker lange avonden bij de open haard, veel binnen zijn en gezellig met familie en vrienden borrelen en dineren in huis. Wij geven je, om je herfst en winter extra gezellig te maken, graag wat experttips voor het gezelliger en warmer aankleden van je huis.

Pastelkleuren en natuurtinten
Waar de zomer vooral om geel, oranje, groen en fris blauw vraagt, is het in de winter een stuk knusser om je huis van natuurlijke, zachte kleuren te voorzien. Denk aan onder andere bruin, ecru, beige, legergroen en zwart. Deze tinten en kleuren stralen warmte en gezelligheid uit, en zeker in combinatie met onderstaande tips garanderen ze je een “winterse gezelligheid” in huis.

Veel stof
En dan bedoelen we natuurlijk niet huisstof, maar bijvoorbeeld een stoffen bank, karpet of een mooi tafellaken (zie Cottona voor wat leuke inspiring pictures). Een huis waarin alles van leer of metaal is, oogt behoorlijk kil en ziet er niet snel gezellig uit. Stof daarentegen doet je huiskamer eenvoudig gezellig kijken.

Natuurlijke materialen
Een warme uitstraling creeer je heel eenvoudig door natuurlijke materialen in je interieur te gebruiken. Denk aan vintage houten meubelen, stenen accessoires en groflederen accessoires (een koeienhuid bijvoorbeeld).

Retro
Veel retro spullen die we tegenwoordig weer helemaal terug zien komen geven je huis eenvoudig een gezellige look. Denk aan een roestige tripod lamp, een chesterfield bank of een London stijl klok. Combineer retro meubelen en accessoires gerust met strakke, moderne meubelen. Let in dat geval wel extra op de kleur van je inrichting: teveel modern kan een interieur kil doen ogen.

Succes, en geniet van de herfst en de winter!