Zonwering | Waarom en hoe goed de zon te weren?

17 Oct 2020

Zonwering | Waarom en hoe goed de zon te weren?

Hoe onprettig kan de zon zijn?

Denk maar eens aan een kamertemperatuur van 35 graden. Voor veel mensen is dit niet aangenaam en een hoge kamertemperatuur hoort dan ook niet bij een hoog wooncomfort. Wilt u wel een prettige woonomgeving? Hou dan op warme dagen de zon buiten en zorg dat de temperatuur binnenshuis prettig en aangenaam is. Dit kan zonder veel energie te gebruiken door middel van bijvoorbeeld een airconditioning.

Door goede zonwering houdt u de zon buiten!

De naam zegt het al. Zonwering weert de zon uit uw woning. Er zijn echter wel veel verschillende soorten zonwering. Denk hierbij aan lamellen, screens, markiezen en rolluiken. De meest effectieve manier van het weren van de zon is zonwering aan de buitenzijde van de woning. De zonwering wordt namelijk warm en als u dit buiten houdt dan blijft deze warmte ook buiten. Dit is dan ook de reden dat gordijnen of lamellen minder zon tegen houden dan bijvoorbeeld screens.

Wat kunt u doen naast het aanbrengen van goede zonwering?

Naast een goede zonwering is ventilatie op de juiste momenten zeker aan te raden. Wellicht heeft u ramen aan meerdere kanten van uw woning. Als de zon niet meer op de woning staat is het goed om de ramen een tijd goed tegen elkaar open te zetten. De temperatuur in de woning zal in uw huis hierna een stuk aangenamer aanvoelen.
Naast ventileren is een goede isolatie goed voor de binnentemperatuur. Dit werkt in de winter zo, maar zeker ook in de zomer. Hierdoor komt  bijvoorbeeld HR++ dubbel glas ook van pas in de zomer.